Större volymer, högre kvalitet.

Hög produktionskapacitet och ledande kvalitet är ofta motsatser. Vår maskinpark är noga sammansatt för att klara båda. Vi hanterar ordrar effektivt och säkrar kvaliteten i varje projekt.

Vår moderna produktion arbetar också med stor hänsyn till miljön, exempelvis genom att separera oljor och förädla spån till briketter. Läs mer om våra svarvar, fräsar och mätmaskiner här nedan.


GROB G550

Ingår i vår Robotcell för avancerad 5-axlig fräsning i större volymer anpassad för obemannad bearbetning. Maskinen är utrustad med palett/robot för laddning av arbetsstycke till färdig detalj.

126st verktygsplatser i Grob G550 16,000 rpm


GROB G350

Ingår i vår Robotcell för avancerad 5-axlig fräsning i större volymer anpassad för obemannad bearbetning. Maskinen är utrustad med palett/robot för laddning av arbetsstycke till färdig detalj.

117st verktygsplatser i Grob G350 18,000 rpm


OKK VC-X350L

Verktygs/prototyp-maskin. En 5-axlig fräs med svarvfunktion, 40st verktygsplatser och 12,000 rpm, tempererad och glaslinjärskalor. I denna maskin tillverkar vi prototypserier till MotoGP, Superbike och F1.


Fanuc

Vår produktionscell med 2 fräsmaskiner för 3-axlig höghastighetsfräsning med 21 verktygsplatser vardera. Hastigheten är upp till 1,6 G och 24,000 rpm för stora och små serier.

Vad kan vi göra för dig? Välkommen att kontakta oss!

Nakamura Wy-250

Anpassad för avancerade långa svarvdetaljer. Sub-spindel med dubbla revolvrar och Y-axlar, för synkroniserad svarvning i revolvrarna. Spindelgenomgång Ø65mm utrustad med LNS stångmagasin. Utrustad med fixturering för till exempel tillverkning av framgaffelrör för utvändig geometri, upp till 650mm lång bearbetning. I denna produktionscell ihop med Grob G550 får vi ut färdiga framgaffelrör. 


Nakamura NTJ-100

Svarv för avancerade detaljer. Sub-spindel med dubbla revolvrar och Y-axlar, B-axel samt spindelgenomgång Ø65mm. Utrustad med LNS stångmagasin.


Nakamura AS-200

En svarv med Y-axel och dubbdocka. Spindelgenomgång Ø65 utrustad med LNS stångmagasin.


Strato-Apex Mitutoyo

En CNC-styrd mätmaskin med mjukvaran My-Cat för hantering av modellfiler för snabba och exakta uppmätningar. Maskinen är utrustad för mätningar av bussningsläge för exempelvis långa framgaffelrör med höga kastkrav.


Fta-d4000_f Mitutoyo

En profil- och ytjämnhetsmätare där vi mäter profildjup på till exempel alla gängor utvändigt och invändigt. I maskinen mäter vi även spår och diametrar. En profilmätare söker upp högsta punkten i längdriktning och riktar upp detaljen automatiskt.


Brikstar iswarf

Maskinen sparar tid och är skonsam för miljön genom att ta hand om alla spånor som vår maskinpark producerar. Brikstar iswarf pressar alla spånor till briketter och separerar oljor och kylvätska från briketterna.


Mekaniska maskiner för prototyptillverkning

Med ledande kvalitet i svarvning, fräsning, hening och läppning levererar vi prototyper till några av världens mest krävande verksamheter. Här ser ni några av våra mekaniska maskiner för prototyptillverkning.


LNS-QLS 80S2

Våra stångmagasin som ingår i alla våra Nakamura-svarvar.